У Києві засудили жінку, яка викрала особисті речі покупця продуктового магазину. ФОТО |

16.12.2021 09:00

Сама ситуація сталася у листопаді цього року до поліції Києва звернувся чоловік, який повідомив про крадіжку у продуктовому магазині, що розташований на вулиці Василя Порика. Для відпрацювання звернення черговим на місце була скерована слідчо-оперативна група.

Поліцейські за допомогою відео з камер спостереження встановили, що порушниця, скориставшись моментом, коли чоловік відволікся на товар, поцупила з його продуктового кошика ключі від камери схову. У подальшому жінка забрала сумку заявника, в якій знаходились мобільний телефон і документи, та втекла.

Правоохоронці затримали підозрювану за її місцем мешкання, вилучили речові докази та за процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури оголосили їй про підозру у вчиненні злочину за ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України – крадіжка, поєднана із проникненням у житло, інше приміщення чи сховище. По закінченню досудового розслідування матеріали кримінального провадження разом із обвинувальним актом були скеровані до суду для розгляду справи по суті.

Вироком Подільського районного суду міста Києва обвинувачену визнано винною у злочині та призначено покарання у вигляді трьох років позбавлення волі. Проте, на підставі ст. 75 Кримінального кодексу України, порушницю звільнено від відбування покарання з іспитовим терміном два роки.

За матеріалами ВК ГУНП у місті Києві. 

Источник