ЗСУ змусили росіян у паніці відійти з позицій на Бахмутському напрямку

Збройні сили України змусили російські війська в паніці відійти з позицій на Бахмутському напрямку; на Слобожанському напрямку наші захисники завадили ворогу просунутися до Соснівки.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб ЗСУ повідомляє у Фейсбуці.

За даними Генштабу, станом на 18:00 7 липня на Волинському та Поліському напрямках не виявлено змін у стані, складі та характері дій підрозділів збройних сил республіки білорусь. Загроза завдання ракетно-бомбових ударів з території цієї країни зберігається.

На Сіверському напрямку з метою демонстрації своєї присутності російські війська обстріляли з артилерії райони Вовківки, Кіндратівки та Миропілля Сумської області. Поблизу Есмані та Миропілля ворог завдав авіаційні удари.

На Слобожанському напрямку загарбники продовжують зосереджувати зусилля на утриманні позицій та недопущенні просування підрозділів Сил оборони України вглиб тимчасово захопленої території.

Протягом дня противник задіяв танки, ствольну та реактивну артилерію для обстрілів населених пунктів Харківської області вздовж лінії зіткнення.

Українські захисники завадили ворогу просунутися в напрямку Соснівки. Штурм відбито, росіяни відійшли на раніше зайняті позиції.

На сході російські війська досі намагаються встановити повний контроль над територією Луганської області.

На Словʼянському напрямку загарбники знову безуспішно штурмували Богородичне, намагаючись повністю його захопити. "Наші воїни жорстко придушили цю чергову спробу", – повідомили в Генштабі.

Із застосуванням ствольної та реактивної артилерії російські війська здійснюють вогневе ураження районів Сулигівки, Червоного, Нікополя, Новопавлівки, Карнаухівки, Адамівки, Краснопілля, Богородичного, Мазанівки, Дібрівного та Долини. Поблизу останнього населеного пункту ворог застосував штурмову та армійську авіацію.

На Краматорському напрямку російські загарбники здійснили невдалі спроби штурмових дій у напрямках Григорівки та Верхньокамʼянського.

Зі ствольної та реактивної артилерії росіяни обстрілювали райони населених пунктів Маяки, Сіверськ, Серебрянка, Григорівка, Верхньокам’янске, Золотарівка та Званівка. Ворожий авіаудар зафіксований у районі Серебрянки.

На Бахмутському напрямку українські захисники завдали ворогу втрат, коли той намагався покращити тактичне положення неподалік Вершини та Берестового. За інформацією Генштабу, противник "у паніці відійшов".

Зі ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню російські війська обстрілювали райони населених пунктів Виїмка, Іванодарʼївка, Спірне, Берестове, Білогорівка, Покровське, Яковлівка, Соледар, Бахмутське, Клинове, Вершина, Кодема, Майорськ, Нью-Йорк.

Поблизу селища Шуми ворог застосував армійську авіацію, закріплюється на околицях Спірного.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках тривають обопільні обстріли зі ствольної та реактивної артилерії вздовж лінії зіткнення.

Літаки штурмової авіації рф завдали удару поблизу Камʼянського.

На Південнобузькому напрямку обстановка суттєвих змін не зазнала. Підрозділи ворога продовжують утримувати зайняті позиції та обстрілювати позиції українських військ.

В акваторіях Чорного та Азовського морів російська федерація утримує в готовності до застосування близько шести носіїв високоточної зброї. Сумарна кількість крилатих ракет морського базування типу “Калібр” може становити до 40 одиниць.

Водночас російські війська продовжують зазнавати значних втрат особового складу, озброєння та військової техніки на території України.

Так, за даними Генштабу, командування центрального військового округу збройних сил російської федерації вимушено виводить підрозділи зі складу 35-ої окремої мотострілецької бригади, натомість намагається залучити невмотивовані підрозділи 74-ої окремої мотострілецької бригади.

Триває примусова мобілізація на тимчасово окупованій території Луганської області. За інформацією Генштабу, мобілізовані мають слабку підготовку та незадовільне комплектування засобами захисту. Поточний некомплект підрозділів 2-го армійського корпусу 8-ої загальновійськової армії збройних сил рф на сьогодні становить близько 8 тис. осіб.

Як повідомляв Укрінформ, українські захисники з 24 лютого по 7 липня ліквідували близько 36 650 російських військових, що на 150 осіб більше порівняно з попередньою добою.

Фото: Генштаб, ФБ

Источник