Країни ЄС визнаватимуть водійські посвідчення українських біженців — Події

Країни ЄС визнаватимуть водійські посвідчення українських біженців - Події

Фото: УНІАН

Українські біженці зможуть зберегти свої водійські посвідчення у країнах Євросоюзу. Європарламент підтримав відповідну пропозицію, повідомляє прес-служба парламенту.

– Пропозицію підтримали 561 євродепутат, 6 — виступили проти, решта ж 5 – утрималися від голосування, – повідомили у прес-службі.

Таким чином, біженці зможуть і надалі користуватися українськими правами водія без необхідності обмінювати їх на посвідчення водія ЄС або ж складання нового іспиту. Водночас нове правило діятиме доти, доки українці користуються статусом тимчасового захисту.

У разі втрати посвідчення водія можна отримати права водія зразка ЄС після надання довідки про придатність до водіння автомобілів.

У той же час біженці, які працювали водіями вантажівок та автобусів, зможуть отримати визнання своїх сертифікатів про професійну компетентність після короткого курсу навчання й тесту. Відповідний сертифікат надасть їм можливість працювати в ЄС протягом періоду тимчасового захисту.

У травні Кабінет міністрів України спростив процедуру навчання та отримання посвідчення водія у сервісних центрах МВС. Як повідомили у прес-центрі МВС, це обумовлено постановою «Про навчання водіїв та державну реєстрацію транспортних засобів у період дії воєнного стану в Україні».

Джерело