російські загарбники вбили 100 українських спортсменів і тренерів

російські загарбники вбили 100 українських спортсменів і тренерів, ще четверо поранені та 22 перебувають у полоні.

Як передає Укрінформ, про це поінформував міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт, повідомляє Міністерство молоді та спорту.

“Вони загинули на полі бою та від ворожих обстрілів. Чоловіки і жінки. Дорослі та діти. Всі вони Герої, кращі з найкращих наших людей”, — зазначив міністр.

Він додав, що “сьогодні більше трьох тисяч спортсменів зі зброєю захищають Україну і всю Європу. Ціною життя і здоров’я вони виборюють мирне майбутнє всього континенту. На волонтерському фронті — понад 1100 спортсменів і тренерів”.

Гутцайт наголосив, що “всі вони зараз мали би бути у спортивних залах, тренуватися і тренувати, готуватися до змагань. Ніхто з них не хотів цієї війни. Але ніхто з них не зумів залишитися осторонь”.

“Для росії життя окупанта не вартує нічого. Для нас кожне життя — цілий всесвіт. Ми ніколи їм не пробачимо. Вічна Слава Героям України!”, — додав міністр.

Як повідомляв Укрінформ, 4 липня в Одесі попрощалися з президентом дитячо-юнацького футбольного клубу "Атлетик" Олександром Шишковим, який загинув унаслідок удару російських ракет 1 липня.

Источник