Росіяни бʼють по Харківщині з авіації

Ілюстративне фото: Сергій Козлов/KHARKIV Today Окупанти обстрілюють населені пункти на північ, схід та південь від Харкова.

Загарбники завдали авіаударів поблизу трьох населених пунктів. 

На Харківському напрямку противник застосовував танки, ствольну та реактивну артилерію для обстрілів Харкова та населених пунктів області на північ, схід та південь від обласного центру. Про це у вечірньому зведенні 10 липня повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України. 

«Ворог завдав авіаційних ударів поблизу Верхнього Салтова (колишній Вовчанський, укрупнений Чугуївський район), Петрівки (Харківський район) і Мосьпанового (Чугуївський район)», — уточнили там.

Захисники розповіли: на Слов’янському напрямку росіяни здійснювали вогневе ураження в районах населених пунктів Долина (Донецька область), Дібрівне (колишній Барвінківський, укрупнений Ізюмський район), Мазанівка, Богородичне, Адамівка (Донецька область), Андріївка  (колишній Балаклійський, укрупнений Ізюмський район), Барвінкове (укрупнений Ізюмський район), Вірнопілля (Ізюмський район), Велика Комишуваха (колишній Барвінківський, укрупнений Ізюмський район), Краснопілля (Донецька область), Нова Дмитрівка (колишній Барвінківський, укрупнений Ізюмський район), Хрестище (Донецька область), Новопавлівка, Нікополь, Червоне (колишній Барвінківський, укрупнений Ізюмський район) та Сулигівка (Ізюмський район). Окупанти застосували авіацію для завдання удару неподалік Богородичного.

«Розвідку боєм в напрямку Мазанівки окупанти, завдяки вмілим діям українських воїнів, відверто провалили та з втратами відійшли», — поділилися у Генштабі ЗСУ.

Джерело