Під час обстрілу Харкова зі «Смерчів» загинули шестеро людей (оновлено)

Фото: ХОВА. На місці працюють рятувальники та медики.

Вранці окупанти завдали кілька ударів по Харкову із систем залпового вогню.

За попередньою інформацією, внаслідок обстрілу Харкова поранено 16 людей, ще троє мешканців загинули. Про це повідомив заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко. Обстріл із реактивних систем відбувся біля 10:00 по кількох районах міста. Постраждав торговельний центр «Французький бульвар», прилеглий приватний сектор, промзона у Слобідському районі Харкова.

«Інформація оновлюється, на місці працюють рятувальні та екстрені служби», — написав у своєму Telegram-каналі Тимошенко.

За даними Офісу президента, було випущено щонайменше десять снарядів із РСЗВ «Смерч». Удари нанесли в тому числі по житловим мікрорайонам.

Голова Харківської військової адміністрації Олег Синєгубов згодом повідомив, що кількість постраждалих збільшилася до 28 людей. Серед поранених також 16-річна дитина.

UPD. Як повідомили у Харківські обласній військовій адміністрації, всі 28 постраждалих госпіталізовані до медустанов. 16-річна дитина перебуває в середньому стані, інші постраждалі — з різним ступенем тяжкості. В основному у жителів — вибухові травми.

UPD 2. Станом на 12:07 від ранкових обстрілів Харкова російськими окупантами 31 постраждалий, усі — госпіталізовані до медичних установ. З них — двоє дітей: 4 та 16 років. Загиблих — три особи. Відповідну інформацію надав голова Харківської ОВА Олег Синєгубов. 

UPD 3. Пізніше стало відомо про смерть 6 людей. Двоє із них, батько і син, їхали в машині. 17-річний хлопець збирався подавати документи для вступу у виш, повідомили у прокуратурі Харківської області.

Як писав KHARKIV Today,  близько 10:00 11 липня російські окупанти обстріляли, попередньо, з реактивних систем залпового вогню Харків. У різних районах Харкова після обстрілів спалахнули пожежі. Рух по Салтівській лінії метрополітену зупинили у зв’язку з обстрілами. Жителів закликати не перебувати на вулицях.

Джерело