Вадим Гутцайт: Чемпіонат України стартує 23 серпня

Для безпечного проведення змагань міністерство комунікує із силовими структурами.

Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт у своєму Фейсбуці повідомив, що новий сезон УПЛ стартує 23 серпня, передає Укрінформ.

«Чемпіонат України з футболу стартує 23 серпня — у День Державного прапора. Домовилися напрацювати разом з Українською асоціацією футболу, Міноборони, МВС, Мінекономіки, Нацполіцією, ДСНС, обласними та Київською міською військовими адміністраціями Порядок організації та проведення змагань, в умовах воєнного стану. Поки узгоджуємо деталі, можу сказати точно: матчі проводитимуться на території України, без глядачів, з дозволу місцевих військових адміністрацій та з обов’язковим дотриманням всіх правил безпеки», — йдеться в повідомленні.

Вадим Гутцайт також наголосив на важливості відновлення змагань в умовах боротьби України проти російських загарбників.

«Відновити великий футбол, як і інші національні першості, в Україні дуже важливо. Ми продовжуємо змагатися і вболівати. Продовжуємо боротися і перемагати. Попри все український спорт і волю до перемоги на всіх фронтах не зупинити. Міцно стоїмо на спортивному фронті. Постійно доводимо, українці — нація переможців!» – написав Міністр молоді та спорту України.

Як повідомляв Укрінформ, минулий чемпіонат України було достроково завершено через напад російських військ. «Шахтар» завершив сезон на першому місці та вийшов у груповий етап Ліги чемпіонів.

Источник