Вітаміни, які найбільш важливі для росту і зміцнення нігтів

Більшу частину вітамінів і мінералів для нігтів можна отримати з хорошого, збалансованого харчування.

Краса твого манікюру безпосередньо залежить від харчування. Якщо ти втомилася від ламкості і мрієш, щоб нігті почали зростати швидше, пора зміцнити їх за допомогою вітамінів!

Міцні красиві нігті створюються як зовні, так і зсередини. Якщо в першій частині тобі допоможуть ванночки для нігтів, олія і різні покриття для зміцнення, то для лікування нігтів зсередини важливо забезпечити організм необхідними вітамінами і мікроелементами. Приймати їх можна окремо або у вигляді полівітамінних комплексів, які спеціально створені для зміцнення нігтів і волосся. До речі, коли ти включиш в раціон ці вітаміни для нігтів, у вигляді бонусу отримаєш поліпшення стану волосся і зовнішності в цілому, інформує UkrMedia.

Які вітаміни для нігтів краще для вирішення різних проблем

Ламкість, розшарування — ознаки дефіциту вітамінів С і D, а також біотину.

Тонкість — нестача вітаміну B, а також цинку, заліза, йоду.

Крихкість — дефіцит білка.

Занадто великий розмір білої лунки — брак цинку, заліза, фолієвої кислоти.

Білі смужки на нігтьовій пластині — дефіцит заліза.

Вітаміни для зміцнення нігтів

Більшу частину мінералів і вітамінів для нігтів можна отримати з хорошого, збалансованого харчування. Але далеко не завжди змін в раціоні буває достатньо, особливо якщо ти дотримуєшся якої-небудь дієти або страждаєш від харчової алергії. У цьому разі кілька разів на рік нігтям потрібна швидка допомога у вигляді вітамінних комплексів і Бадів.

Отже, який вітамін для нігтів необхідний? Стеж, щоб у твоєму меню були присутні ці корисні речовини:

  • Вітаміни A і Є. Це справжні вітаміни краси, завдяки яким вдається довше зберігати молодість. Найкраще вони засвоюються в парі один з одним, тому ідеальними поєднаннями для твого меню будуть терта морква з рослинною олією, жирна риба або печінка з бобовими і зеленим салатом, а також горіхи з фруктами і цільнозерновий тост з рослинною олією.
  • Кальцій. Це корисна речовина, яка міститься в молочних продуктах, різних видах капусти, морепродуктах і рибі, яйцях, шпинаті і брокколі.
  • Вітамін D. Частіше гуляй, а також додай в меню рибу, сир, щоб отримати достатню кількість цього вітаміну для здоров'я нігтів.
  • Йод. Морепродукти, морська капуста, риба, шпинат і зелений салат — відмінна дієта для краси та здоров'я, яка дозволить отримати достатню кількість йоду!
  • Магній. Щоб отримати достатню кількість цього мікроелемента, їж бобові, крупи, болгарський перець, ожину і банани.
  • Цинк. Отримати його можна з різних бобових і круп, а також зелені і морепродуктів.
  • Вітамін С. З ним взагалі все просто: цитрусові, фрукти, овочі допоможуть тобі підтримувати його достатню кількість в організмі.
  • Залізо — м'ясо, птиця, тунець, а також ягоди і бобові є джерелами цієї речовини.

Источник