Геологи знайшли сотні відбитків лап динозаврів у Польщі

У Польщі вчені знайшли декілька сотень відбитків лап динозаврів щонайменше 7 різних видів, а також скам’янілості з того ж періоду.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNN.

Повідомляється, що сліди знайшли у відкритому місці видобутку глини в Борковіце, за 130 кілометрів від Варшави. Цю знахідку зробили та описали науковці Польського геологічного інституту при Національному дослідницькому інституті.

Зазначається, що відбитки слідів збереглися настільки добре, що можна розгледіти навіть луску на пальцях. За словами вчених, ці сліди дозволять дізнатися більше про екосистему цього регіону 200 мільйонів років тому.

«За слідами, які залишили динозаври, можна дізнатися про їхнє життя та звички… Ми вже ідентифікували сліди того, як вони бігали, плавали, відпочивали та сиділи», — розповів журналістам геолог Гжегож Ніжвєдськи.

Повідомляється, що найбільший слід лапи динозавра має 40 сантиметрів завдовшки. Вчені припускають, що цей слід належав якомусь з хижих видів рептилій. Геологи також зазначають, що те, що ці сліди збереглися так добре, є наслідком цілої низки збігів.

Як повідомляв Укрінформ, вчені з Університету Бата (Велика Британія) заявили, що всі змії, які сьогодні живуть на Землі, походять від тих кількох видів, що вижили після удару астероїда десятки мільйонів років тому.

Фото: FGI-NRI

Источник