Маленький харків’янин віддав свій спадок на «Байрактари»

Фото: Фонд С. Притули. Байрактар — ударний безпілотник, що ефективно вражає цілі, доступні лише короткий час.

Федір Романович передав на потреби ЗСУ 25 000 гривень. 

День за днем дива заради армії роблять діти. Вони щодня приносять до благодійного фонду Сергія Притули свої пожертви: хтось заробляє, хто віддає накопичення. 

«Вони стали дорослими. Їм не потрібно читати казок про поганих чаклунок, щоб відчути, що таке зло. Вони, на жаль, бачать його власними очима, і стають для нас світлими героями. Замість іграшкових машинок обирають машини для ЗСУ. Замість літачка на управлінні — очі в небі для армії. Ми боремось за них і для них. І будемо боротись до перемоги», — зазначили там.

Раніше повідомляли: Хлопчик із Харківської області став помічником прикордонників на блокпосту

Серед тих, хто передав гроші на Байрактари — Федір Романович. Він переказав на потреби армії 25 000 гривень спадку свого прадідуся — в’язня чотирьох концтаборів Ігоря Маліцького, який помер восени у Харкові. 

«Федір дуже хотів взяти участь у зборі грошей на Байрактари. Думаю, що Ігор Маліцький пишається тим, на яку справу пішов його спадок», — написала онука в’язня чотирьох концтаборів Аліса.  

Фото: Facebook/благодійний фонд Сергія Притули

Також для допомоги захисникам долучилися діти з дитячого будинку Харкова, яких евакуювали до Нідерландів. Для цього вони продавали власноруч створені вироби.

Фото: Facebook/благодійний фонд Сергія Притули

Нагадаємо, у ніч проти 23 листопада помер 96-річний Ігор Маліцький — колишній в’язень концентраційних таборів у Німеччині.

Джерело