«Менша як у водія тролейбуса» — міський голова Рівного нарікає на низьку заробітну плату своїх підлеглих (ВІДЕО)

Заробітна плата менша ніж у водія тролейбуса. Саме таку причину звільнення очільника одного з управлінь — назвав Олександр Третяк. Нагадаємо, після скандалу з преміями міських чиновників — останнім скасували відповідні надбавки.

Під час дії воєнного стану заробітна плата міського керівництва змінилась. Йдеться про секретаря міської ради, міського голову, його заступників, а також керівників муніципальних управлінь та департаментів. Опісля скандалу з їхнім преміюванням за березень. На сесії 15 квітня, надбавки посадовцям скасували. Позачергове засідання тоді ініціював секретар міської ради Віктор Шакирзян.

Менша заробітня плата і в самого секретаря. Згідно опублікованих у відкритих джерелах розрахункових листів, ще в березні посадовець заробив трохи більш як 54 тисячі гривень — наступного місяця, через відсутність премії, його заробітна плата склала майже 23 тисячі гривень. Подібна ситуація і у заступників міського голови. Втім, на думку Олександра Третяка — це не зовсім справедливо.

Говорячи про втрату кадрів, міський голова Рівного має на увазі Івана Фурлета, який донедавна очолював міське управління транспорту. Однією із причин звільнення чиновника — мер назвав низьку заробітну плату.

Питання преміювання міських управлінців, яке обурило чимало рівнян, особливо загострилось після повномасштабного вторгнення рф. Ми вирішили запитати у жителів нашого міста, чи варто чиновникам повернути премії. Більшість з опитаних нами рівнян — вважають: такі рішення нині не на часі.

За словами секретаря Рівнеради, напрацювання чиновника, який планував реформувати транспорту галузь у місті — втілять в життя вже після закінчення війни.

Хто очолить нині вакантну посаду — поки невідомо. За словами міського голови, через відмову від преміювання, подібна кадрова ситуація може виникнути і у інших управліннях та департаментах.