Нові липневі дані симпатій українців щодо парламентських виборів. «Слуга народу» втрачає голоси

Рейтинг "Слуги народу" знову впав, у "Опозиційної платформи" продовжує зростати.

У четвер, 4 липня, соціологічна група "Рейтинг" оприлюднила нові дані електоральних симпатій українців. За останніми даними, рейтинг лідера партії "Слуга народу" — впав до 42,3%, тоді як на попередньому тижні цей показник перевищував 45%. У свою чергу "Опозиційна платформа — За життя" продовжує підйом — у них вже 13,5% замість 12,1%, інформує Ukr.Media.

Відзначимо, що "Слуга народу" втрачає голоси вже не перший тиждень: у середині червня політсила набирала 47,1%. "Опозиційна платформа — За життя", навпаки, набрала голосів: у політсили тоді було всього 11,1%.

Згідно з результатами опитування, 62% респондентів висловили однозначну готовність взяти участь у голосуванні на дострокових виборах, ще 23% зазначили, що скоріше готові брати участь, 12% — не будуть голосувати, 3% — не визначилися.

Крім "Слуги народу" та "Опозиційна платформа — За життя" долають прохідний бар'єр ще 3 партії: "Європейська солідарність" (8,3%, до кінця червня-початку липня було 7,2%, а в середині червня 5%), "Голос" (7,2%, було 8,4% і 8,1%) та Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" (7,2%, 7% і 7,3%).

Решта партій, згідно з результатами дослідження, прохідний бар'єр не долають.

У ході соцопитування методом особистого формалізованого інтерв'ю (face-to-face) було опитано 2 тис. 500 респондентів віком від 18 років і старше. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіоном і типом поселення. Помилка репрезентативності дослідження: не більше 2,0%.

Опитування проводилося протягом з 29 червня по 3 липня 2019 року.