Депутатів Бундестагу підозрюють у держзраді — «злили» ЗМІ подробиці трагедії в Бучі

У Німеччині розслідують ситуацію, пов’язану з витоком даних спецслужб щодо бучанської трагедії.

Про це пише таблоїд Bild, передає Укрінформ.

Інформація про воєнні злочини російської армії в українському місті Буча, якою володіло Федеральне управління розвідки (BND), була конфіденційною і не була призначена для оприлюднення. Нею розвідники поділилися з депутатами Бундестагу на закритому засіданні комітету з питань оборони за участю членів уряду. В засіданні на початку квітня були присутні понад 60 політиків та урядовців.

Втім, зміст доповіді був оприлюднений у кількох ЗМІ на початку квітня, зокрема, було розповсюджено радіоперехоплення путінських солдатів, які доводили скоєні ними воєнні злочини. Федеральна служба розвідки (BND) записувала ці розмови.

«Очевидно, BND і федеральний уряд не хотіли, щоб громадськість дізналася подробиці цього масового вбивства. Політики Бундестагу кажуть, що поширили їх через ЗМІ, щоб про них стало відомо. Зараз їх (неназваних політиків) перевіряє прокуратура – ​​через можливу державну зраду», — пише видання.

«Є процедури, за якими адміністрація Бундестагу зверталася до прокурора. Ми перевіряємо це», — прокоментувала речниця уряду ситуацію.

Жертви воєнних злочинів у Бучі стали сумним символом звірств, скоєних проти мирного українського населення, нагадує газета.

Як повідомляв Укрінформ, Ірпінь, Буча, Гостомель та вся Київська область були звільнені від російських загарбників на початку квітня. У визволених містах і селах зафіксовані масові руйнування та жорстокі вбивства росіянами мирних жителів.

Источник