Партія «ОПЗЖ» оскаржила заборону на своє існування

"ОПЗЖ" подала апеляцію до суду.

Рішення Касаційного адміністративного суду щодо «ОПЗЖ» буде остаточним.

Політична партія «Опозиційна платформа — За життя» оскаржила в апеляційному порядку рішення Восьмого адміністративного суду від 20 червня, яким було заборонено існування в Україні «ОПЗЖ». Про це повідомила представниця Верховної ради у Конституційному Суді Ольга Совгиря.

«Відповідно до статті 289-3 КАСУ апеляційні скарги в цій категорії справ підлягають розгляду Касаційним адміністративним судом у складі Верховного Суду протягом одного місяця після відкриття апеляційного провадження. Рішення КАС Верховного Суду, як суду апеляційної інстанції, є остаточним і подальшому оскарженню не підлягає», — пояснила Ольга Совгиря.

Як повідомив в ефірі національного телемарафону міністр юстиції Денис Малюська, апеляційну скаргу подала не тільки «ОПЗЖ», а кілька партій. За його словами, розгляд справи у Касаційному суді очікується найближчим часом.

«Ми налаштовані оптимістично, розраховуємо на справедливий та прозорий розгляд, безумовно, будемо інформувати суспільство про результати розгляду апеляційної скарги. До кінця літа будемо мати розкладку по партіях, їхнім активам — хто найбагатший з партій, хто найбідніший та скільки коштів отримає держава у результаті їхньої заборони», — сказав Малюська.

Як писав KHARKIV Today, 20 червня у Львові Восьмий апеляційний адміністративний суд задовольнив позов Міністерства юстиції щодо заборони в Україні політичної партії «Опозиційна платформа — За життя». «ОПЗЖ» стала одинадцятою партією, яку заборонили в Україні.

Зазначимо, уповноваженими особами «ОПЗЖ» є нардепи Вадим Рабінович, Віктор Медведчук та Юрій Бойко. Із харківських народних депутатів партію «Опозиційна платформа — За життя» представляв до війни Олександр Фельдман. Проте 15 березня Фельдман повідомив про свій вихід з «ОПЗЖ».

Депутати від «ОПЗЖ» у міськраді: Альона Агеєнко, Євген Андрійчук, Анастасія Губіна, Сергій Данило, Віталій Кириленко, Віктор Ларченко, Андрій Лесик, Сергій Насінник, Денис Нев’ядомський, Ігор Овечкин, Ігор Полупанов, Анатолій Родзинський, Джавід Саід, Марія Скоробагач, Андрій Спаський, Едуард Тичков, Віктор Фісун, Дмитро Хівренко, Ігор Шрам.

Депутати від «ОПЗЖ» в Харківській обласній раді — Ігор Райнін, Андрій Стронов, Валерій Власов, Володимир Рябко, Сергій Хурсенко, Олексій Лесик, Максим Прядко, Артур Северінов, Світлана Естеровська, Олександр Андрєєв, Андрій Малиш, Володимир Скоробагач, Віталій Литвинов, Тетяна Коробко, Олександр Діденко, Ганна Ващенко, Армен Бакманян, Олена Бочарнікова, Валерій Білокудря, Богдан Мальований, Антон Ніколаєнко, Микита Шенцев, Володимир Юрков, Василь Россіхін, Сергій Гладкоскок, Валерій Говоров, Леонід Заярний.

У травні на сесії облради 28 депутатів заявили про вихід з «ОПЗЖ», 12 депутатів створили нову депутатську групу — «Відновлення України».

Джерело