У харківській теробороні воюють космонавти, — комбриг

Фото: Суспільне Командир 127-ї бригади ТРО розповів, як проходить навчання новобранців.

У 127-й бригаді територіальної оборони воюють люди різних професій.

Більшість із них до повномасштабного вторгнення були цивільними. Серед новобранців є навіть представники космічної галузі.

«Війна — це не піти постріляти. Це дуже глобальна наука. Дизайнери теж потрібні. І космонавтів використовуємо в тому числі. У нас аж два! Колишні працівники Національного космічного агентства, але їх навички дуже допомагають», — розповів в інтерв’ю «Суспільному»  командир 127-ї бригади Роман Грищенко.

127-ма бригада ТРО — одна з наймолодших в країні. її почали комплектувати 8 березня, коли Харків уже два тижні обстрілювався російською армією, тоді вже були спроби прориву диверсантів у місто, а північні та східні околиці були в блокаді. До бригади набирали в основному харків’ян та жителів інших регіонів, яких війна застала в Харкові. 

Раніше повідомляли: Бійці харківського спецпідрозділу успішно атакували позиції росіян на Луганщині

За словами Романа Грищенка, досі бажаючих стати до лав саме його бригади вистачає, але не кожен мобілізований виявляється придатним до служби.

Комбат також розповів, що росіяни кілька разів спробували вийти на зв’язок із його підлеглими. 

«З того боку один ворожий комбат зв’язався з нашим командиром і розповідав, що йому треба «йти додому». Парадокс складався в тому, що ворожий комбат перебував у будинку батьків мого командира батальону», — розповідає комбат.

Роман Грищенко в інтерв’ю також звернувся до цивільних і попросив їх не ігнорувати сигнали повітряної тривоги. 

 

Джерело