Збірна України завершила виступ на XI Всесвітніх іграх — 45 нагород

В американському Бірмінгемі завершилися Всесвітні ігри-2022.

За підсумками десяти днів змагань збірна України здобула 45 нагород — 16 золотих, 12 срібних та 17 бронзових, і у загальнокомандному заліку посіла третє місце, передає Укрінформ.

Із старту Ігор-2022 українці не жартома відразу опанували на свою користь медальний залік престижного у світі турніру: чемпіонами у дебютний день стали киянка Софія Гречко, яка перемогла на 200-метрівці у фінсвіммінгу (підводному плаванні з ластами), та титулована одеська каратистка Анжеліка Терлюга.

А потім, як кажуть, поїхало. Протягом усіх наступних змагальних фіналів «синьо-жовті» щодня поповнювали нагородами скарбничку збірної України.

«Золото» у ці липневі світанки (різниця часу зі США), зокрема, забезпечили собі Аніта Серьогіна (карате), Володимир Рисєв та Олексій Бичков (обидва — пауерліфтинг), сумоїсти Світлана Яромка, Важа Даіаурі та Іванна Березовська, Богдан Колмаков (паркур), дуети Вікторія Козловська/Таїсія Марченко та Богдан Пограничний/Данило Стецюк (спортивна акробатика), Богдан Мочульський (джиу-джитсу), Данило Фільченко (воднолижний спорт), а також Ігор Любченко, Олег Приймачов та Анастасія Кулінич (усі — таїландський бокс муей-тай).

Українські спортсмени стали призерами XI Всесвітніх ігор також в ушу, кікбоксингу та художній гімнастиці.

Загалом на Всесвітніх іграх-2022 розіграли 223 комплекти медалей. На подіум підіймалися представники 73 країн світу.

У загальнокомандному заліку Україна посіла третє місце — 45 медалей (16 золотих, 12 срібних, 17 бронзових), що є найкращим результатом збірної в історії участі у Всесвітніх іграх. До цього у «синьо-жовтих» було п'яте місце на попередніх Іграх-2017 у польському Вроцлаві (26 медалей: 10 золотих, 7 срібних і 9 бронзових).

Перше місце цього разу — у збірної Німеччини — 23 золоті нагороди, 6 срібних та 14 бронзових. На другому місці фінішувала збірна США (16, 18, 10), яка випередила Україну завдяки більшій кількості «срібла».

Наступні Всесвітні ігри у 2025 році має прийняти Ченду (Китай).

Фото: The World Games 

В'ячеслав Куркач, Київ

Источник