Сунак і Трасс змагатимуться за крісло прем’єра Британії

Колишній міністр фінансів Ріші Сунак та глава МЗС Ліз Трасс змагатимуться за крісло очільника Консервативної партії та, відповідно, прем’єр-міністра Великої Британії.

Як повідомляє Укрінформ, про це пише Reuters.

Зазначається, що Трасс та Сунак вийшли до останнього туру виборів, що відбудуться у вересні. “Сунак отримував найбільше голосів протягом усіх раундів голосування законодавцями-консерваторами, але саме Трасс, схоже, утримує перевагу серед 200 тис членів правлячої партії, які врешті-решт обиратимуть лідера”, — йдеться у матеріалі.

Reuters зауважує, що Сунак під час перебування в уряді, підняв рівень оподаткування в країні до найвищого за півстоліття, у той час як Трасс обіцяє у разі перемоги знизити податки.

“Хто б не виграв, коли результати будуть оголошені 5 вересня, він чи вона успадкує чи не найбільш складну ситуацію в Британії за останні десятиліття. Інфляція у річному вимірі може сягнути 11%, зростання сповільнилося, профспілкові дії зростають, а фунт сягнув історичних мінімумів відносно долара”, — пояснює агентство.

Як повідомлялось, на початку виборчої кампанії свої кандидатури висунули 11 кандидатів, дев’ять з яких вибули під час послідовних раундів голосувань законодавців.

Источник