Британські педофіли приїжджали до Польщі у пошуках дітей — Події

Британські педофіли приїжджали до Польщі у пошуках дітей - Події

Фото: https://t.me/V_Zelenskiy_official

Десять британців, раніше засуджених у своїй країні за насильство над дітьми, після початку війни в Україні прибули до Польщі під виглядом волонтерів. Там вони шукали дітей-біженців без супроводу. Потенційних жертв розраховували виявити у тимчасових таборах. Про це повідомило Національне агентство боротьби зі злочинністю Великобританії (NCA), передає wydarzenia.interia.pl.

Особи, які мали судимості за сексуальні злочини, прибули до Польщі протягом перших шести тижнів після початку війни. Згідно з ухваленими процедурами, вони повинні повідомити поліцію Великобританії про свій намір і попередити про всі попередні судимості.

– Зазвичай люди мають задекларувати це під час в’їзду. Однак ми виявили, що вони цього не зробили. Наскільки я розумію, усіх десятеро людей попросили залишити країну після спілкування з польськими міграційними та правоохоронними органами. Тому їх уже немає у Польщі, – розповіли у відомстві.

Представники імміграційної служби пояснили, що зловмисники нібито приїхали надати «гуманітарну допомогу» біженцям, які тікають з України, зокрема тисячам дітей без супроводу.

Британська сторона, у свою чергу, заявила, що працює над тим, щоб завадити людям, які вчинили сексуальні злочини, подорожувати до інших країн без відповідних повідомлень. Наразі британські та польські профільні органи співпрацюють для того, щоб надалі оперативно запобігати таким ситуаціям.

Нині у Польщі перебуває близько 519 тисяч українських дітей. Це становить 7% усієї кількості дітей у країні. З цієї кількості 50 тисяч – це діти до двох років, ще понад 100 тисяч – дошкільнята, решта – школярі. При цьому приблизно п’ять тисяч дітей прибули до Польщі без супроводу.

Джерело