У РФ розширили перелік «недружніх країн»

У РФ розширили перелік "недружніх країн"

Фото: t.me/government_rus Уряд Росії розширив список недружніх держав

Список країн, які здійснюють «недружні дії» щодо Москви, поповнили Греція, Данія, Словенія, Хорватія та Словаччина.

До переліку «недружніх» Росії іноземних держав внесли Грецію, Данію, Словенію, Хорватію та Словаччину. Про це 22 липня повідомила прес-служба російського уряду.

Відповідне розпорядження підписав прем’єр-міністр Росії Михайло Мішустін.

Зазначається, що уряд РФ актуалізував перелік іноземних держав, які «здійснюють недружні дії, спрямовані проти російських дипломатичних та консульських представництв за кордоном».

У затвердженому переліку також зазначено кількість фізосіб, які перебувають на території Росії, з якими дипломатичні місії та їхні консульські установи можуть укладати трудові договори.

Так, за Грецією закріплений ліміт у 34 особи, за Данією — 20, за Словаччиною — 16. Словенія та Хорватія взагалі не зможуть наймати співробітників.

Список «не є остаточним і з урахуванням ворожих дій іноземних держав, спрямованих проти російських представництв за кордоном, може розширюватися».

Нагадаємо, на початку березня уряд Росії затвердив перелік «недружніх держав».

До нього увійшли країни ЄС, Австралія, Албанія, Андорра, Великобританія, Ісландія, Канада, Ліхтенштейн, Мікронезія, Монако, Нова Зеландія, Норвегія, Республіка Корея, Сан-Марино, Північна Македонія, Сінгапур, США, Тайвань, Україна, Чорногорія, Швейцарія та Японія.

У РФ зізналися, що ведуть загарбницьку війну

Джерело