За два тижні ліквідовано 80 офіцерів РФ – ВВС

За два тижні ліквідовано 80 офіцерів РФ – ВВС

Російські війська

Із 4 940 встановлених російських військових, які загинули в Україні, 852 особи є посадовцями командного складу силових структур.

  За останні два тижні на війні в Україні було ліквідовано понад 80 офіцерів російської окупаційної армії, серед них – 10 полковників.   Дані оприлюднила Русская служба ВВС.   «Ми спираємося тільки на підтверджені повідомлення про загибель, тому зібрані дані не відображають реального рівня втрат», – зазначено на сторінці.   Останні три місяці частка офіцерів серед загальної кількості загиблих військових поступово знижувалася з 20% (у березні і квітні) до 17% (у червні і липні). Але із другої половини липня тенденція до втрат поміж командної ланки російської армії знову почала набирати обертів.   Не виключено, що втрати можуть бути пов’язані з тим, що в Україну надходять нові постачання американської зброї HIMARS. Завдяки цим реактивним системам залпового вогню Збройні сили України можуть завдавати більш точних ударів по командних пунктах, блокпостах і тилових позиціях окупантів.  

За два тижні ліквідовано 80 офіцерів РФ – ВВС

Втрати РФ на війні // Фото: ВВС     «Серед загиблих офіцерів окремо виділяють військових льотчиків. Це одиничні фахівці, вони становлять еліту будь-якої армії. Підготовка одного льотчика-снайпера триває від 15 до 17 років і коштує 12–14 мільйонів доларів», – зазначили у ВВС.   За п’ять місяців повномасштабної війни Росія втратила щонайменше 50 військових льотчиків. З них 80% – це втрати екіпажів бойових літаків.   Щонайменше п’ять загиблих пілотів віком від 50 років. Крім того, деякі з них мали піти у відставку кілька років тому. Участь цих льотчиків у бойових вильотах може свідчити про нестачу молодого покоління кваліфікованих і мотивованих пілотів.  

За два тижні ліквідовано 80 офіцерів РФ – ВВС

Втрати за регіонами РФ // Фото: ВВС     Нагадаємо, міністр оборони України Олексій Резніков повідомив, що Україна зобов’язалася не застосовувати HIMARS на території РФ.   Крім того, у ВПС повідомили, що для жінок розроблять окрему військову форму.  

Джерело