У Росії передумали та підтвердили удар по Одесі

У Росії передумали та підтвердили удар по Одесі

Фото: Мария Захарова / Facebook Марія Захарова озвучила нову версію вчорашніх подій у порту Одеси

Росія атакувала Одеський порт після підписання угоди про вивезення зерна з України Чорним морем.

Війська країни-агресора Росії таки завдавали удару в суботу по порту українського міста Одеса. Це випливає із заяви офіційного представника МЗС РФ Марії Захарової, оприлюдненої в Telegram у неділю, 24 липня.

Вона підтвердила, що Росія запустила по Одесі ракети Калібр.

«Знищили об’єкт військової інфраструктури Одеського порту, високоточним ударом відправивши український військовий катер за улюбленою київським режимом адресою», — написала Захарова, заодно підтвердивши, що вона знає про адресу, куди раніше були відправлені російські кораблі.

У свою чергу російське Міноборони стверджує, що заразом нібито було знищено ракети Harpoon і «виведено з ладу виробничі потужності підприємства з ремонту та модернізації корабельного складу військово-морських сил України».

Нагадаємо, вранці 23 липня Росія завдала удару по Одеському порту, після того, як 22 липня було підписано угоду про вивезення зерна з України Чорним морем.

У МЗС України заявили, що удар по порту Одеси був плювком глави Кремля Володимира Путіна в обличчя генеральному секретарю ООН Антоніу Гутеррешу та президенту Туреччини Реджепу Ердогану.

У свою чергу РФ заявила, що не має відношення до ракетного удару по Одеському порту.

Джерело