Генштаб: Бої тривають неподалік Спірного та в напрямку Миронівки — Події

Генштаб: Бої тривають неподалік Спірного та в напрямку Миронівки - Події

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua/

На початок 151-ї доби повномасштабної війни в Україні на Волинському, Поліському та Сіверському напрямках без особливих змін. Як повідомляє Генштаб ЗСУ, підрозділи противника обстріляли із ствольної артилерії райони Яструбиного, Грабовського та Володимирівки Сумської області.

На Слобожанському напрямок ворог продовжує вести бої, щоб утримати зайняті рубежи та не допустити просування Сил оборони у бік державного кордону.

На Харківському напрямку ворог обстрілював українські позиції із танків, ствольної та реактивної артилерії в районах Харкова, Малинівки, Борщової, Іванівки, Питомнику, Нового, Руських Тишок, Петрівки, Дементіївки, Гусарівки, Прудянки, Шаповалівки, Рубіжного, Шевелівки, Дуванки, Мосьпанового, Руської Лозової та Михайлівки. Завдав авіаудару біля Прудянки, Петрівки та Явірського.

На Слов’янському напрямку загарбники стріляли із усіх наявних вогневих засобів поблизу Норцівки, Богородичного, Петрівського, Барвінкового, Костянтинівки, Нової Дмитрівки, Долини, Нової Миколаївки, Карнаухівки, Дібровного та Чепіля.

На Краматорському напрямку ворожі обстріли зафіксовано біля Кривої Луки, Платонівки, Сіверська, Верхньокам’янського, Званівки, Івано-Дар’ївки та Спірного. А авіаудари — неподалік Григорівки і Серебрянки.

Загарбники штурмували в напрямках Берестове – Івано-Дар’ївка та Верхньокам’янка – Івано-Дар’ївка. Наступ українські воїни відбили та змусили окупантів відкотитися назад. Зараз противник веде наступ неподалік Спірного, бої тривають.

На Бахмутському напрямку  ворог обстрілював райони Берестового, Білогорівки, Соледару, Бахмутського, Покровського, Яковлівки, Курдюмівки, Бахмуту, Веселої Долини, Новолуганського, Зайцево та Травневого. Відзначено польоти БпЛА противника в районі Краматорська.

Окупанти завдали авіаударів біля Соледару, Покровського та території Вуглегірської ТЕС. Штурм у напрямку Вершина – Луганське завершився для них провалом та відходом назад. Ворог веде наступ в напрямку Миронівське – Луганське, бої тривають.

На Авдіївському Новопавлівському та Запорізькому напрямках активних дій противника не відзначено. Ворог обстрілював сили ЗСУ із ствольної і реактивної артилерії та танків вздовж лінії зіткнення. Також загарбники завдали авіаударів біля Шевченко, Веселого та Полтавки. Вели повітряну розвідку над Омельником, Щербаками, Новоданилівкою та Малинівкою.

На Південнобузькому напрямку відзначено артобстріли в районах Потьомкиного, Червонопілля, Квітневого, Киселівки, Партизанського, Первомайського, Луча, Посад-Покровського, Благодатного, Шевченково, Прибузького, Степової Долини, Нової Зорі. Ворог здійснює інтенсивне ведення повітряної розвідки БпЛА. Завдав авіаудару неподалік Білогірки.

За наявною інформацією, поза пунктами базування перебувають два носії крилатих ракет морського базування типу “Калібр”.

Джерело