США відправили Україні 500 тисяч доз вакцини від коронавірусу — Коронавірус

США відправили Україні 500 тисяч доз вакцини від коронавірусу - Коронавірус

Фото: pixabay.com

Україна отримала від Сполучених Штатів вакцину від коронавірусу. Загалом нашій країні передали 500 тисяч доз. Про це повідомляє прес-служба Державного департаменту країни.

– Сьогодні США передали Україні майже 500 000 доз вакцини від COVID-19. Ми пишаємося тим, що підтримуємо народ України у його боротьбі з COVID-19, – зазначено у повідомленні.

Назва препарату, який передали Україні, не уточнюється. До цього з американських вакцин у нашій країні застосовувалися Pfizer і Moderna.

У липні ВООЗ заявила про початок нової хвилі коронавірусу в Європі. Тоді Європейське регіональне бюро ВООЗ опублікувало осінньо-зимову стратегію боротьби із COVID-19. Вона передбачає збільшення охоплення населення вакцинацією, «стимулювання носіння масок у приміщеннях та громадському транспорті», посилення вентиляції закритих приміщень.

За даними міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка, в Україні зараз ситуація із захворюванням коронавірусу стабільна. Водночас він наголосив на вкрай низькому рівні тестувань. Після вторгнення РФ в Україну Кабінет міністрів скасував кольорові карантинні зони в нашій країні на час воєнного стану.

 

Джерело