Туреччина відправила у Чорне море військові кораблі

Два фрегати — Yavuz та Yıldırım ВМС Туреччини — пройшли через протоку Босфор у Чорне море.

Як передає Укрінформ, про це повідомив у Твіттері оглядач руху по Босфору Йорюк Ишик.

Turkish Navy Yavuz class MEKO 200TN Track I frigate TCG Yıldırım F243 transited Bosphorus towards the Black Sea. @ironpresser212 #ÇağdaşSavaşçı. pic.twitter.com/0glODwrYth

— Yörük Işık (@YorukIsik) July 26, 2022

“Фрегати ВМС Туреччини Yavuz класу MEKO 200TN Track I та Yıldırım F243 пройшли через Босфор у напрямку Чорного моря”, — написав Ишик.

Як повідомляв Укрінформ, 22 липня у Стамбулі за результатами чотиристоронньої зустрічі України, Туреччини, ООН та росії було досягнуто домовленостей про здійснення вивозу зерна та іншого продовольства з портів України. Зокрема було підписано дві дзеркальні угоди у тристоронньому форматі. Підпис від України поставив міністр інфраструктури Олександр Кубраков, від ООН — генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш, від Туреччини — міністр оборони країни Хулусі Акар. У такому ж форматі від росії угоду підписав міністр оборони рф сергій шойгу.

У міноборони Туреччини повідомили, що Спільний координаційний центр із моніторингу «зернових коридорів», створення якого передбачене досягнутими в рамках угоди домовленостями, вже розпочав роботу в Стамбулі.

Источник