В Україні зафіксували депортацію понад 5600 дітей до Росії — Події

В Україні зафіксували депортацію понад 5600 дітей до Росії - Події

Фото: t.me/UkraineMediaCenterKyiv

Національне інформаційне бюро зафіксувало депортацію понад 5600 дітей до Росії, але реальна кількість їх більша. Про це на брифінгу у медіацентрі «Україна – Укрінформ» повідомила заступник міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко.

— Згідно з даними Національного інформаційного бюро, вже ідентифіковано понад 5 600 дітей, депортованих до країни-агресора. Водночас ми розуміємо, що реальна кількість насправді більша, — сказала вона.

Павліченко додала, що сотні тисяч українців насильно депортовані до Росії та Білорусі, в Україні напрацьовують механізм повернення цих громадян, зокрема й дітей.

Крім того, Павличенко розповіла, що робити у випадку, якщо втратили зв’язок із близькою людиною, яка, можливо, поїхала за кордон.

— Насамперед – упоратися з емоціями та звернутися до підрозділів Національної поліції за номером 102 або, якщо перебуваєте за кордоном, 112. Також можна звернутися із заявою до найближчого підрозділу поліції, – сказала вона.

Заступник міністра зазначила, що також необхідно надати всю можливу інформацію щодо ймовірного зникнення людини – де востаннє спілкувалися, де бачили, можливо, останнє місце перебування, якщо людина виїхала за кордон.

Крім того, вона наголосила, що для розшуку людей, аби уникнути шайхрайства, необхідно звертатися до правоохоронних органів, а не до приватних осіб, які займаються розшуком.

Павличенко наголосила, що у разі можливого зникнення українців за кордоном Нацполіція співпрацює з Інтерполом, Європолом і перебуває у контакті з правоохоронними органами інших країн, вживає заходів з метою пошуку людей.

Джерело