Латвія з серпня призупиняє спрощений режим поїздок для жителів прикордонних регіонів рф

З 1 серпня Латвія призупиняє спрощений режим поїздок для мешканців прикордонних регіонів росії. Відповідне рішення про це було прийнято урядом Латвії в середині липня, передає Укрінформ.

У Ризі пояснили, що угоду про місцевий прикордонний рух між Латвією і росією було укладено в 2010 році з метою спрощення взаємних поїздок мешканців прикордонних районів. Водночас у відповідь на повномасштабне вторгнення Росії в Україну, 24 лютого, було припинено видачу віз, у тому числі прикордонних, російським громадянам в усіх латвійських дипломатичних та консульських представництвах за кордоном.

У зв'язку з рішенням росії закрити латвійське консульство у пскові видача прикордонних дозволів більше неможлива, оскільки це було єдине дипломатичне та консульське представництво Латвії за кордоном, яке видавало такі дозволи громадянам рф.

Уряд Латвії також ввів санкції проти російських громадян та компаній, МЗС країни закликало жителів Латвії утриматися від поїздок до росії.

Як інформувало агентство, міністр закордонних справ Латвії Едгарс Рінкевичс нещодавно заявив, що ЄС мусить розглянути можливість визнання росії державою-спонсором тероризму. Він також повторив пропозицію запровадити на рівні ЄС заборону на видачу європейських туристичних віз громадянам рф.

Источник