Збільшилась кількість ДТП у Нововолинську: правоохоронці проінформували про стан безпеки на автошляхах | Новини Нововолинська

Збільшилась кількість ДТП у Нововолинську: правоохоронці проінформували про стан безпеки на автошляхах | Новини Нововолинська

За 2022 рік на території Нововолинської громади збільшилась кількість аварій у порівнянні з минулим роком, станом 27-е липня зареєстровано – 98 випадків ДТП. У зв’язку з ситуацією в країні, на території міста зросла кількість переселенців, які спершу погано орієнтувались на автошляхах.

Як повідомив працівник поліції Олександр Пукавський на комісії ТЕБ та НС, у випадках порушення через погану орієнтацію у місті, внутрішньо переміщених осіб не штрафували. Проте, проводилась інформаційно-роз’яснювальна робота.

За рік, у зв’язку зі збільшенням ДТП, зросла кількість травмованих за минулий період – 42 особи. Зустрічаються випадки, коли мешканці переходять проїзну частину поза пішохідним переходом. Також є реєстрації, де пішохід раптово вибіг на проїзну частину.

Правоохоронці зазначили, що інфраструктура міста розвинута на достатньому рівні. Проте, серед травмованих у результаті аварії, зустрічається чимала кількість велосипедистів, у такому випадку, порушники не рідко наголошують на відсутності велодоріжок у місті

З веденням воєнного стану, санкції згідно ст. 130 КУпАП передбачають відповідальність за керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння, а саме вилучення авто та передачу його на потреби ЗСУ.

Та громадян нововведення не зупиняє, на території Нововолинської громади зареєстровано 7 ДТП, які відбулись за участю водіїв в нетверезому стані.

Працівники поліції також додали, що покращення безпеки дорожнього руху збільшила кількість відеокамер на автомобільних дорогах. По місті Нововолинськ їх розташовано 28, з них 3 – мають функцію розпізнавання номерних знаків.

Джерело