Окупанти наступають на Донбасі на чотирьох напрямках. ЗСУ відбивають спроби — 04 серпня 2022 :: Новини Донбасу

На Донбасі ЗСУ успішно відбили спроби наступу російських окупантів на Слов’янському, Краматорському, Бахмутському та Авдіївському напрямках. На деяких ділянках точаться бої. Про це йдеться у ранковому зведенні Генерального штабу Збройних сил України.

Зазначається, що на Слов’янському напрямку зафіксовано обстріли неподалік Богородичного, Дібрівного, Мазанівки, Карнаухівки, Чепіля та Гусарівки. Окупанти намагалися просунутися у напрямку Довгенького — Богородичного, але отримали відсіч і відійшли.

На Краматорському напрямку противник вів обстріли біля Сіверська, Миколаївки, Стародубівки та інших населених пунктів. Завдав авіаційний удар неподалік Спірного.

Окупанти вели наступальний бій у напрямку Яремівка — Долина, успіху не мали, відійшли.

На Бахмутському напрямку противник залучив ствольну та реактивну артилерію в районах населених пунктів Яковлівка, Травневе, Кодема, Покровське тощо. Наніс авіаудари поблизу Яковлівки, Соледара та Кодеми.

Окупанти намагалися покращити тактичне становище на напрямках Стряпівка — Соледар, Доломітне — Травневе, Відродження — Вершина, Покровське — Бахмут, Василівка — Яковлівка, Семигір’я — Вершина. На всіх зазначених напрямках противник успіху не мав і відійшов. Веде наступальні дії у напрямі Новолуганське — Кодема, бойові дії продовжуються.

На Авдіївському напрямку противник обстріляв райони Пісок, Пречистівки, Шевченкового, Володимирівки, Невельського, Нетайлового та Красногорівки. Вів штурмові дії у напрямках Лозове — Піски та Веселе — Піски, успіху не мав, відійшов.

Дивіться також:

Джерело