Через обстріл села на Харківщині загинули троє людей

Иллюстративное фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today Смертельні поранення отримали жителі Мосьпанового.

Село Мосьпанове потрапило під мінометний обстріл.

5 серпня зранку російські окупанти обстріляли село Мосьпанове (Малинівська селищна громада в Чугуївському районі Харківської області). Внаслідок обстрілу загинули троє чоловіків, їхні особи та вік установлюються. Про це повідомив KHARKIV Today голова Малинівської громади Микола Семер’янов.

«Хлопці були на вулиці біля домівки. Туди прилетіла міна, не було можливості вижити. Чоловіки — середнього віку, але точний вік ще встановлюється. Ми тільки вчора їх вивезли, оскільки складно з цього населеного пункту вивезти», — розповів Микола Семер’янов.

За інформацією голови Малинівської селищної громади, до початку війни у селі Мосьпанове проживало 920 мешканців, на сьогодні залишилося — 110. Це люди, які з різних причин не можуть виїхати. До села доставляють «гуманітарку», світла та газу там немає.

Мосьпанове, як і Коробочкине та Малинівку, загарбники постійно обстрілюють. За час війни у Малинівській громаді через обстріли загинули 14 мешканців, були поранені — 13.

Як писав KHARKIV Today, рано вранці 7 серпня російські окупанти завдали ракетного удару по Немишлянському, Індустріальному та Новобаварському районах міста. Внаслідок обстрілу ніхто не постраждав. Ракети С-300 були запущені з Бєлгорода, імовірно, тип ЗРК С-300.

Джерело