Через ці 10 шкідливих установок люди можуть не мати грошей

Відсутність грошей у людини можна пояснити кількома установками.

Втрачати гроші можна не лише тому, що вас обдурили шахраї і вкрали ваші заощадження. Можна втрачати гроші щодня: блокувати свій грошовий потік, втрачати купівельну спроможність. Пропонуємо розібрати усі деталі і нюанси та розвіяти найпоширеніші міфи, у які ми досі ще продовжуємо вірити, інформує Ukr.Media.

Усіх грошей не заробиш

Щойно людина вимовляє цю фразу, вона блокує свій грошовий потік. Така фраза — це завжди самозахист, який "виправдовує" відсутність активного плану дій, визначення точного наміру. Наш мозок дуже підступний, він захищає нас від стресу, видаючи різні виправдання.

Важливо зрозуміти, яка сума потрібна саме вам, і сфокусуватися на розробці плану для її заробітку. Гроші приходять на цілі, тому дуже важливо детально їх пропрацювати на наступний рік і на наступні періоди.

Не усі вміють заробляти

Часто можна почути: у вас, напевно, профільна (економічна) освіта, ви, швидше за все, й раніше мали досвід подібної діяльності і т. д. Людині здається, що їй не вдасться щось зробити, тому що у неї немає якоїсь родзинки, секрету, який є у іншої людини.

Для того, щоб припинити втрачати гроші, варто насичуватися історіями старту інших людей. Читайте біографії, прагніть спілкуватися з тими, хто досяг успіху. Будь-хто може змінити своє ставлення. Необхідно просто цілеспрямовано розвивати потрібні вам навички.

Я народився не у той час, усі можливості давно закінчилися

Починати треба було раніше, ринок поділений, і на ньому вже грошей не заробиш. Коли людина на початку шляху, і вона бачить, що є люди, які вже заробляють у обраному нею напрямку, їй здається, що буде неймовірно складно отримати свій шматок пирога.

Треба жити сьогоденням

Причин у цього твердження багато: збирати немає сенсу, інфляція, завтра може й не бути, з моїми невеликим доходом думати про накопичення не варто.

Наявність такого переконання забирає ваші гроші, оскільки ви усе витрачаєте сьогодні, і кожна велика мета можлива лише у кредит. Відсутність планування завтрашнього дня ставить під загрозу реалізацію мрії, підвищення якості життя, можливості створити множинні джерела доходу, перспективи створення пасивного джерела доходу.

Надійно лише у банку

Якщо у людини є заощадження, то на думку спадає лише депозитне розміщення.

Важливо розуміти, що є офіційна інфляція і реальна інфляція, де цифри істотно відрізняються. І якщо офіційний рівень інфляції на рівні 5 %, то рівень реальної інфляції може становити 20 %. Зрештою ваші гроші втратили купівельну спроможність.

Для того, щоб гроші не втрачали купівельну спроможність, потрібно керувати власними заощадженнями, спрямовуючи їх у інвестиції, які дозволять відпрацьовувати інфляцію.

Інвестиції — це для багатих

Щойно справа торкається інвестицій, формування капіталу, у людини виникає асоціація, що це не для неї а для тих, у кого багато грошей. Тому вона не починає діяти. Формування капіталу — це єдиний спосіб захистити своє майбутнє від злиднів. Почати можна з будь-якої суми, навіть з дуже маленької.

З моїми "копійками" нічого гарного не буде

Це переконання є аналогічним попередньому пункту. Ключовим бар'єром стає кількість грошей. При цьому усе що заробляється, усе витрачається. Таке переконання утримує людину у щурячих перегонах, не дозволяє розірвати замкнуте коло і почати робити нові дії.

Бідний, зате чесний

Переконання з цієї серії забирають у вас гроші щодня. Ви не бачите можливості, а якщо бачите, то проходите повз, оскільки переконання не дозволяє вам почати заробляти.

Наш дитячий досвід, оточення з яким ми контактуємо, "заражають" нас. Важливо усвідомлювати, що ваші переконання просувають вас вперед або блокують прихід грошей у ваше життя. Поки вами керують переконання, де ключовою є думка про те, що гроші — це зло, ви будете всіляко уникати їх появи у вашому житті, а за появи позбавлятися від них.

Я не готовий чекати

Люди з таким переконанням регулярно потрапляють у фінансові піраміди і на виверти шахраїв. Причина дуже проста: людина і чути не хоче про системний підхід, довгострокове планування, покроковий алгоритм. Вона налаштована на те, що спосіб швидко розбагатіти точно є, вірить у чарівну таблетку. Тому фінансові піраміди з'являються знову й знову.

Щоб більше заробляти, треба більше працювати

Ви втрачаєте гроші, заперечуючи розумовий процес. У кожного з нас лише 24 години на добу. Це помилкове твердження блокує можливість зростати у доходах. Фраза "гроші народжуються у голові" означає, що первинним є те, у що ви вірите. Ваші думки і фрази щодо грошей, те, як ви реагуєте на гроші. Усе починається з вашого мислення, з вашої фінансової програми, яка заснована на переконаннях, які визначають ваші думки і ваші дії.