Міноборони України прокоментувало вибухи в Криму — Події

Міноборони України прокоментувало вибухи в Криму - Події

Фото: REUTERS

Міністерство оборони України не може встановити причину вибухів у селі на території окупованого Криму, де загинула одна людина.

— Щодо пожежі на території аеродрому «Саки» в районі населеного пункту Новофедорівка у тимчасово окупованому Росією Криму. Міноборони України не може встановити причину займання, однак вкотре нагадує про правила пожежної безпеки та заборону куріння у невстановлених місцях. Факт пожежі може бути використаний країною-терористом в інформаційній війні. Не виключаємо, що окупанти «випадково» знайдуть якісь характерні «шеврон», «візитівку» чи навіть «ДНК». Принагідно звертаємо увагу, що одяг з бавовни дуже гігієнічний. Зберігайте спокій та вірте Збройним силам України, — сказано у повідомленні Міноборони.

Голова Офісу президента Андрій Єрмак написав, що «український південь особливо прекрасний у серпні».

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк написав, що все тільки починається: «Демілітаризація Російської Федерації — невід’ємна частина забезпечення глобальної безпеки. Майбутнє півострова Крим — бути перлиною Чорного моря, національним парком з унікальною природою та світовим курортом. Не військовою базою для терористів. Все тільки починається».

Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук нагадала, що сьогодні Міжнародний день корінних народів: «В Україні такими вважаються кримські татари, караїми та кримчаки. А сьогоднішні вибухи у Новофедорівці є черговим нагадуванням про те, чий Крим. Тому що це є Україна!»

Вибухи пролунали ввечері 9 серпня поблизу смт Новофедорівка, де знаходяться військова частина та військовий аеродром. Міноборони Росії пояснило це «детонацією кількох авіаційних боєприпасів». 

Міноборони України прокоментувало вибухи в Криму - Події

Міноборони України прокоментувало вибухи в Криму - Події

Фото: t.me/rian_ru

Джерело