Тіло чоловіка зі звʼязаними руками ексгумували в селі на Харківщині

Фото: Facebook/Володимир Тимошко Ким був загиблий — поки що невідомо.

Чоловік загинув під час окупації села Мала Рогань.  

Через 4,5 місяці після деокупації селищ на схід від Харкова продовжують знаходити тіла людей, які були вбиті росіянами. 10 серпня у лісопосадці в Малій Рогані вилучили залишки тіла невідомого чоловіка. Про це повідомив начальник головного управління Нацполіції у Харківській області Володимир Тимошко.  

«У нього були зв’язані руки за спиною. За даними слідчих, він загинув у період з 24 лютого по 28 березня. Час окупації цього району. Жоден злочин здичавілих російських окупантів не залишиться безкарним», — написав головний поліцейський Харківщини.

У прокуратурі впевнені, що людину було вбито в період окупації цього населеного пункту. Слідчі мають встановити місце злочину.

«За попередніми даними, це цивільна особа. Були відібрані необхідні зразки для подальшої ідентифікації цієї особи та перевірки за криміналістичними обліками з метою встановлення, хто це був, за яких обставин наступила смерть. Однак за попередніми даними можемо зробити висновок, що, за першою версією слідства, смерть була спричинена поза межами знайденого тіла, а тіло було перевезене по дорозі, яка знаходиться на відстані 5 метрів від місцезнаходження трупу. За другою версією смерть настала на місці знаходження трупу. Під час окупації цієї території збройними силами РФ. З огляду на обстановку поблизу тіла, характер його одягу та місце його виявлення, по одному з основних припущень, смерть наступила внаслідок порушення звичаїв війни представниками збройних сил РФ під час окупації цієї території, тобто до 28 березня», — повідомив керівник Харківської окружної прокуратури Олександр Ільєнков.

Тіло вилучили та направили для проведення судово-медичної експертизи.

Раніше повідомляли: Росія вбила щонайменше 855 жителів Ізюмського району

Фото: Facebook/Володимир Тимошко

Як писав KHARKIV Today, на початку серпня ексгумували тіла жінки та двох чоловіків із села Вільхівка (Харківський район). Вони загинули в березні під час обстрілу населеного пункту.

Нагадаємо, наприкінці березня українська армія звільнила після контрнаступу села Мала Рогань, Вільхівка у Харківському районі та Гусарівка у Балаклійському районі.

Джерело