Помер футболіст Карпат Остап Савка — Події

Помер футболіст Карпат Остап Савка - Події

Фото: fckarpaty.org.ua

Пішов із життя легендарний гравець футбольного клубу «Карпати» Остап Савка. Колишньому футболістові було 75 років. Про це повідомила пресс-служба команди.

Остап Савка назавжди увійшов до клубної історії львівського клубу. Півзахисник залишається єдиним гравцем, який оформив хет-трик у ворота московського «Локомотива» у Вищій лізі.

— Уродженець Дрогобича перебрався до «Карпат» після виступів за рідний «Нафтовик» та донецький «Шахтар». У складі «левів» Савка провів 9 сезонів, був капітаном команди, брав участь у дебютному єврокубковому поході 1970-го. А через два роки Остап Володимирович записав в актив хет-трик у матчі з московським «Локомотивом», який так і залишається єдиним для футболістів «Карпат», оформленим у Вищій лізі, — розповіли в клубі.

З «Карпатами» та «Шахтарем» ставав півфіналістом Кубка СРСР (1968-м та 1972-м). У складі «Карпат» провів 9 сезонів. За цей час відіграв 194 поєдинки, у яких забив 16 голів. Після закінчення кар’єри залишився у структурі «левів», працюючи тренером у СДЮШОР «Карпати».

Джерело