Окупанти розміщують вогневі позиції біля лінії розмежування – розвідка

Російсько-окупаційні війська розміщують нові вогневі позиції у населених пунктах біля лінії розмежування на тимчасово окупованій території в Донецькій та Луганській областях.

Як передає Укрінформ, про це Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє у Фейсбуці.

За даними розвідки, командування Збройних сил Російської Федерації підвищує рівень готовності до застосування своїх військ на тимчасово окупованій території.

“Зокрема противник розміщує додаткові засоби вогневого ураження (танки, міномети, 122-мм гаубиці та самохідні артилерійські установки) з порушенням домовленостей про відведення важкого озброєння. При цьому окупанти обладнують нові основні та запасні вогневі позиції, склади для зберігання танкових і артилерійських боєприпасів у межах населених пунктів, наближених до лінії зіткнення", — ідеться у повідомленні.

Водночас у з’єднаннях і частинах 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) армійських корпусів постійно проводяться уточнення цілей артилерійськими та мінометними розрахунками для ураження об’єктів на позиціях об’єднаних сил.

"Разом з тим, через відсутність серед населення тимчасово окупованої території в Донецькій та Луганській областях достатньої кількості підготовлених кадрів командування окупаційних військ комплектує артилерійські та мінометні підрозділи найманцями з РФ", — зазначили в ГУР.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський в інтерв’ю італійській газеті La Repubblica заявив, що скорочення кількості російського військового угруповання біля кордонів з Україною після нещодавніх переговорів президентів Сполучених Штатів Америки і Росії не відбулося.

Источник