Депутатів запропонували жорстко карати за кнопкодавство

Новий законопроєкт вже зареєстрований.

Верховна Рада України пропонує ввести покарання у вигляді кримінальної відповідальності за "кнопкодавство", інформує Ukr.Media.

Новий законопроєкт вже зареєстрований як №2148 «Про внесення змін у деякі законодавчі акти України про забезпечення особистого голосування народними депутатами України» — повідомляє офіційний сайт Верховної Ради.

Руслан Стефанчук, перший віцеспікер парламенту, є автором законопроєкту. Офіційний документ пропонує ввести юридичну (кримінальну відповідальність за "кнопкодавство", а точніше за голосування замість іншого депутата на засіданнях Верховної Ради України, будь-яким з можливих способів на голосуванні.

За подібні порушення повинні будуть штрафувати на суму від 51 000 до 85 000 гривень. Згідно зі статтею №216 українського Кримінального кодексу, всі розгляди подібних правопорушень будуть проводиться службовцями Державного бюро розслідувань.

Нагадуємо, що на початку осені, а вересні місяці, група політичних діячів від "Слуга народу" оголосили про засідання, на якому мало розглядатися "кнопкодавство" депутатів.

Крім того, парламентом був направлений законопроєкт №1027 в Конституційний суд України про позбавлення мандатів тих депутатів, які прогулюють засідання також і за "кнопкодавство". Автором законопроєкту став президент України Володимир Зеленський.