Дуда: росія порушила велике табу, яке було жорстким кордоном безпеки з часів Другої світової

Президент Республіки Польща Анджей Дуда під час святкування свята Війська Польського заявив, що росія та російський режим порушили велике табу, яке було жорстким кордоном безпеки з часів Другої світової війни.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Польське Радіо.

«росія та російський режим порушили велике табу, яке було жорстким кордоном безпеки з часів Другої світової війни, що жодна супердержава не нападає на іншу країну, аби позбавити свободи та незалежності, щоб повернути землю, поставити під сумнів існування держави і нації», — сказав Дуда.

Він зазначив, що масштаби «російської прямої агресії проти України, проти незалежної, суверенної, демократичної держави, проти нашого сусіда – було важко спрогнозувати».

«Я абсолютно не сумніваюся, що це перевершило очікування декого, а для когось це було цілковитою несподіванкою», — заявив президент.

Дуда також подякував за допомогу, яку надають Україні та її громадянам поляки.

«Від усього серця дякую, що, хоч і не зі зброєю в руках, але ми є учасниками цього завдяки нашій допомозі, яку ми надаємо Україні та українцям, службою наших солдатів протягом цього конфлікту, підтримкою, яку нам надають наші союзники, і насамперед — Україні», — сказав президент.

Як повідомлялося, Головнокомандувач ЗСУ від імені Збройних сил України та від себе особисто привітав польських колег із Днем Війська Польського, який відзначається 15 серпня.

24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Війська рф знищують об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: PAP/Paweł Supernak

Источник