У Харкові російські ракети влучили в гуртожиток: щонайменше шестеро загиблих

Внаслідок російського ракетного удару по Харкову загинули шестеро людей, ще 16 поранені.

Про це повідомив голова ОВА Олег Синєгубов, передає Укрінформ.

«На жаль, кількість загиблих та поранених внаслідок обстрілу Салтівки зросла: 6 людей загинули, 16 — отримали поранення», – написав він у телеграмі.

На обстріл відреагував і Президент України Володимир Зеленський.

«Коли чуєш про харківську Салтівку – це знову біль. Біль за всю Україну. Біль за Харків. Ракетний удар… По гуртожитку… Будівля вщент зруйнована. Точну кількість загиблих і поранених встановлюємо. Підлий і цинічний удар по цивільних, що не має жодного виправдання й демонструє безсилля агресора. Не пробачимо, помстимося», – йдеться у повідомленні Зеленського в телеграмі.

Згодом радниця голови обласної ради Наталія Попова повідомила, що серед постраждалих є люди з порушенням слуху.

"Вони навіть не могли почути тривогу… Вони ж не можуть відгукнутися під час оголошення тиші рятувальникам", – написала вона.

Раніше міський голова Харкова Ігор Терехов повідомив, що влучання сталося біля житлового будинку. Пізніше він уточнив, що в результаті обстрілу почалася сильна пожежа у житловій будівлі, загинули три людини. 

Харків та населені пункти області практично щоденно потерпають від російських обстрілів. 7 серпня у Харківській обласній прокуратурі повідомили, що через російську агресію в області загинули понад 1000 цивільних, із них 50 дітей, поранені – удвічі більше.

Источник