Ці симптоми можуть свідчити про гормональний збій в організмі

Гормональний збій видає себе певними симптомами.

Одна з найбільших проблем для жінки — гормональне порушення. Відкладене лікування збою може призвести до дуже серйозних наслідків аж до безпліддя. Про те, які симптоми можуть вказувати на порушення у гормональній сфері, ми й поговоримо сьогодні. Будьте уважними до свого організму, інформує Ukr.Media.

Різкий набір (втрата) ваги

Звичайно, інколи наша вага змінюється у більший або менший бік, але, зазвичай, на зміни у вазі впливають зовнішні фактори і різні дієти. Тривожним "дзвіночком" має стати різка зміна у вазі, якщо ви у цей момент ніяк не змінювали спосіб життя і не відчуваєте ані фізичного, ані психологічного дискомфорту, які часто й стають причиною проблем з вагою. Раптові стрибки на вагах можуть говорити про те, що вам варто відвідати своїх ендокринолога і гінеколога.

Хвороблива менструація

Зміни у протіканні менструації також можуть говорити про проблемний гормональний фон. Дуже часто жінки зіштовхуються з міомами, які не є раковими утвореннями, але вимагають контролю з боку фахівця. Причина виникнення міоми досі ще викликає суперечки у науковому співтоваристві, проте фахівці схиляються до того, що саме підвищений рівень естрогену у організмі стимулює зростання пухлини.

Безсоння

Якщо у вас налагоджений режим, немає ніяких психологічних проблем, але при цьому ви не можете зануритися у якісний сон, є ймовірність того, що ваш гормональний фон порушений. І, знову ж таки, ми згадуємо про естроген, знижений рівень якого призводить до втрати енергії, підвищеного потовиділення. Також ви постійно перебуваєте у млявому стані. Не відкладайте візит до свого фахівця.

Головний біль

Досить поширений симптом. Зрозуміти, що головний біль пов'язаний з гормональними порушеннями, досить складно, оскільки існує багато інших причин, через які ви відчуваєте неприємні відчуття. У першу чергу спробуйте налагодити свій режим, оскільки гормональні порушення тісно пов'язані з ритмом життя. Якщо ж ви можете похизуватися чудовим режимом і раціоном, але продовжуєте відчувати серйозний біль, варто негайно звернутися до ендокринолога і пройти необхідні обстеження.

Стаття призначена лише для ознайомлювальних та освітніх цілей і не замінює професійні медичні консультації, діагностику або лікування. Завжди консультуйтеся зі своїм лікарем з будь-яких питань, які можуть виникнути у вас про стан здоров'я.