У Харкові кількість жертв ракетного удару зросла до дванадцяти

У Харкові кількість жертв ракетного удару по триповерхівці в Салтівському районі ввечері 17 серпня зросла до дванадцяти, частина з них – літні люди та люди з інвалідністю.

Про це повідомила в Фейсбуці пресслужба ГУ ДСНС у Харківській області, передає Укрінформ.

«На жаль, станом на 15:00 відомо про 12 загиблих осіб. Всі вони є цивільними. Багато з них похилого віку і з обмеженими можливостями. Жодного військового об'єкту поруч зі зруйнованим будинком немає», — йдеться у повідомленні.

У ДСНС наголосили, що аварійно-рятувальні роботи і пошук загиблих тривають.

Уночі в ході рятувальної операції співробітникам вдалося врятувати чотири людини.

«Всі вони зазнали різної тяжкості травм. Загалом травми отримали 20 осіб», — зазначили в управлінні ДСНС.

Наразі на місці події продовжують працювати близько 80 співробітників ДСНС і 18 одиниць пожежно-рятувальної техніки, у тому числі й важка інженерна техніка.

На Харківщині люди продовжують звертатися за медичною допомогою внаслідок нічного та ранкових ракетних ударів росії: госпіталізовано вже 25 дорослих, один з яких у тяжкому стані, та четверо дітей, один з яких також у тяжкому стані.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили в пресслужбі Харківської обласної військової адміністрації.

«Постраждалі продовжують звертатися за допомогою. Всього після нічних і ранкових обстрілів, станом на зараз, госпіталізовано 25 дорослих, із них один перебуває у важкому стані в реанімації», — поінформували в адміністрації.

За даними ОВА, в лікарнях перебувають і четверо дітей.

«Дівчинка 13 років і хлопчик 12 років, які отримали травми внаслідок обстрілу в Слобідському районі Харкова, хлопчик — у тяжкому стані. Дівчинка 12 років травмована під час влучання ракети у Салтівському районі. Ще одна дівчинка 12 років постраждала в Краснограді», — зазначили в пресслужбі.

Як повідомлялося, 17 серпня близько 21:30 російська ракета «Іскандер» влучила у триповерховий житловий будинок в Салтівському районі Харкова, внаслідок чого будівля повністю зруйнована і сталася масштабна пожежа. Станом на ранок було відомо, що під завалами загинуло 7 людей, 17 госпіталізували, у тому числі дитину. За попередніми даними міськради, під завалами могли знаходитися щонайменше 3-5 людей. За даними ОВА, зруйнована будівля – колишній гуртожиток для людей із вадами слуху, наразі це просто житлова будівля. Серед врятованих постраждалих є люди з інвалідністю.

Источник