У Харкові та Краснограді оголосили День жалоби

Фото: tverlife.com 19 серпня буде Днем жалоби за загиблими внаслідок ракетних ударів

За добу окупанти випустили вісім ракет по Харківській області.

Рятувальники ще розбирають завали зруйнованих будинків, на теперішній час загинуло 12 чоловік, іще 38 поранені У зв’язку з цим 19 серпня у Харкові оголошено Днем жалоби.

«Найтрагічніші ніч та ранок у місті Харкові за всю історію війни, і ми прийняли рішення: завтра у місті Харкові буде оголошено жалобу за усіма загиблими людьми», — повідомив міський голова Ігор Терехов.

У Красноградській міській територіальній громаді 19 серпня також оголошено Днем жалоби за загиблими внаслідок ракетного удару 18 серпня. Про це повідомили на офіційній сторінці Красноградської міської ради у Facebook.

Як писав KHARKIV Today, за добу окупанти випустили по області понад вісім ракет — одна влучила ввечері 17 серпня у гуртожиток на Салтівці (семеро загиблих, 17 поранених, у тому числі 11-річна дитина), ще вісім ракет були випущені зранку 18 серпня з Бєлгорода (влучання у Холодногірському та Салтівському районах, у гуртожиток у Слобідському районі (у Слобідському районі троє загиблих, у тому числі 11-річний хлопчик, та 18 поранених).

Близько 4:00 18 серпня російські окупанти завдали ракетного удару по місту Красноград. Внаслідок обстрілу загинуло подружжя. Їхня 12-річна донька та ще двоє людей постраждали. Зруйновано три житлові будинки та автомобіль, пошкоджено 12 будівель.

За інформацією Харківської обласної військової адміністрації, станом на 11:54 після нічних і ранкових обстрілів по області та місту госпіталізовано 25 дорослих, з них одна людина перебуває у важкому стані в реанімації. 

Також у лікарнях знаходяться четверо дітей: дівчинка 13 років і хлопчик 12 років (у тяжкому стані), травмовані через обстріл у Слобідському районі Харкова, дівчинка 12 років — травмована під час влучання ракети у Салтівському районі, ще одна дівчинка 12 років постраждала в Краснограді.

Джерело