Поблизу Південноукраїнської АЕС знайшли уламки ракети, що влучила у Вознесенськ — Події

Поблизу Південноукраїнської АЕС знайшли уламки ракети, що влучила у Вознесенськ - Події

Фото: uk.wikipedia.org

Російська ракета, запущена по Вознесенську, могла влучити у Південноукраїнську атомну станцію. Поблизу неї було виявлено уламки ракети. Про це повідомляє прес-служба «Енергоатому».

– Сам факт обстрілу зони спостереження Південноукраїнської АЕС є черговим цинічним актом ядерного тероризму Росії. Адже на місці виявлені уламки ворожої ракети, що влучила у будинок. І не виключено, що ця ракета була спрямована якраз у бік ЮАЕС, — зазначено у повідомленні.

У відомстві нагадали, що війська РФ намагалися захопити Південноукраїнську АЕС на початку березня, але всі їхні спроби не мали успіху. Тоді поблизу Вознесенська співробітники СБУ затримали трьох російських військових, які переховувалися в покинутих будинках. Усі троє входили до складу угруповання, яке планувало захоплення станції.

Що сталося?

Вдень, 20 серпня, російські війська завдали ракетного удару по Вознесенську Миколаївської області. В результаті російська ракета влучила у п’ятиповерховий житловий будинок. Поранення отримали 12 місцевих мешканців, серед постраждалих – четверо дітей. В Офісі генпрокурора порушили кримінальну справу за фактом порушення законів та звичаїв війни, а місцева влада закликала городян перебувати в укриттях.

Джерело