У Саакашвілі спостерігаються епізоди втрати пам’яті – Ясько

У Міхеїла Саакашвілі спостерігаються епізоди втрати пам'яті, що спричинено насильством і тортурами, яких він зазнав у Глданській в'язниці.

Як передає Укрінформ із посиланням на Грузія Online, про це заявила депутат Верховної Ради Ліза Ясько після того, як відвідала політика у Горійському військовому шпиталі.

За її словами, з урахуванням цих симптомів не можна переводити Саакашвілі до Руставської в'язниці.

«Він дуже слабкий, і в цьому напрямі немає нічого нового. Можу ще раз сказати, що процес реабілітації має відбуватися на волі. Посттравматичний синдром, який є у Міхеїла Саакашвілі, впливає як на фізичне, так і на ментальне здоров'я. У нього спостерігаються епізоди втрати пам'яті, що спричинено тим насильством і тортурами, яких він зазнав у Глданській в'язниці», — заявила Ясько.

За її словами, чи буде Саакашвілі присутній на судовому процесі, наміченому на 22 грудня, здебільшого залежить від його стану здоров'я.

1 жовтня 2021 року Саакашвілі затримали в Грузії, де проти нього порушено кілька кримінальних справ.

Наступного дня стало відомо, що Саакашвілі оголосив голодування.

8 листопада його перевели до лікарні в'язниці № 18 у Глданському районі Тбілісі з в'язниці у Руставі. У переданому адвокатам листі політик повідомив, що під час переведення його "тягнули по землі, тягали за волосся та кілька разів ударили по шиї».

18 листопада, на 49-й день голодування, Саакашвілі знепритомнів, після чого його перевели до реанімації.

Пізніше колишнього президента Грузії перевезли до військового шпиталю до міста Горі, оскільки його самопочуття погіршилося. Там Саакашвілі припинив голодування.

Источник