Ось як можна змінити своє життя, замінивши всього 2 фрази в мові — спробуйте, це дійсно працює

Професор пояснив що потрібно зробити.

Психологи вже давно довели, що те, як ми говоримо і що ми говоримо, впливає на те, як нас сприймають оточуючі люди. Це важливо, але це ще не все. Наша мова, вираження наших думок впливає також на нашу поведінку. І, як показує практика, якщо змінити одне слово в своїй мові на інше, це може повністю змінити ваш підхід до мети. До такої думки прийшов професор зі Стенфорда Бернард Рот і академічний директор Стенфордського інституту дизайну Хассо Платтнер, інформує Ukr.Media.

Вони випустили книгу про звички, які ведуть до досягнення цілей. І якщо спробувати змінити деякі особливості своєї мови, то ви можете стати більш успішними. Допоможе в цій справі всього кілька простих фраз.

Зміни "але" на "і"

Як це працює? Ви можете сказати щось у дусі "Я хочу піти на виставку, але у мене є ще й інші справи". Замість цього професор пропонує по-іншому викладати свої думки. Наприклад "я хочу піти на виставку, і у мене є інші справи". "Але" завжди має на увазі під собою конфлікт або причину, якої насправді не існує. Тому, якщо виключити "але" зі свого лексикону, ваше життя стане краще. Іншими словами, ви можете піти на виставку і виконати інші справи, просто вам потрібно придумати, як це зробити. Якщо замість "але" ви використовуєте "і", ваш мозок починає думати про те, як впоратися з обома частинами пропозиції. Може, ви зможете делегувати свою роботу іншому або вибрати виставку, відвідування якої займе чимало часу. Варіантів маса, тому використання «і» може стати початком успіху в житті.

Змініть слова з "я повинен" на "я хочу" і побудуйте кар'єру

Тут відмінно працює одна проста вправа. Наступного разу, коли ви хочете сказати "я повинен", "мені потрібно", спробуйте вимовити "я хочу". Ця вправа ефективна для того, щоб люди розуміли, що будь-яке заняття, яким вони планують зайнятися і яке викликає дискомфорт, це те, що вони вибирають самі, а не те, що їм доводиться змушувати себе зробити. Ви розумітимете, що це ваш вибір. Наприклад, один студент вважав, що він повинен піти на курси математики, хоча завжди ненавидів цей предмет. Однак у якусь мить після виконання вправи він зрозумів, що дійсно хоче піти на курси, тому що вигода, яка його чекає після отримання диплома, куди значніше негативу.

"Дизайнерське мислення" як засіб для розв'язання проблем

Два вище описаних правила засновані на важливій частині стратегії розв'язання проблем, яка має назву "дизайнерське мислення". Коли ви використовуєте цю модель мислення, ви кидаєте виклик автоматичному мисленню і починаєте бачити речі такими, якими вони мають бути насправді. Коли ви експериментуєте з різними звичками в мові, ви можете помітити, що проблема не така серйозна і нерозв'язна, як може здатися на перший погляд. Так ви будете відчувати більше контролю над своїм життям, ніж було раніше. Всі ми знаємо, що наше життя більшою мірою залежить від наших думок. Те, як ми говоримо, що ми говоримо і які при цьому відчуваємо емоції, — все це впливає на ті події, які відбуваються в нашому житті. Тому, щоб наповнити його яскравими емоціями, потрібно всього лише думати позитивно.