В Запоріжжі на «гарячому» затримали наркозбувача. ФОТО |

19.12.2021 13:00

            27-річний житель Запоріжжя  не став очікувати вироку суду за вчинений наркозлочин, а скоїв чергове правопорушення. Фігуранта затримано в порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання повідомлення йому про підозру та обрання запобіжного заходу. Тривають слідчі дії.

            Нагадаємо, що у  вересні в Вознесенівському районі міста оперативники на «гарячому» затримали 27-річного наркозбувача під час реалізації партії психотропів.  

            «4 вересня, слідчим, за процесуальним погодженням з окружною прокуратурою, затриманому повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Проте, у якості запобіжного заходу суд обрав підозрюваному домашній арешт. Наразі кримінальне провадження знаходиться на розгляді у місцевому суді.

            Співробітники сектору кримінальної поліції отримали оперативну інформацію, що 27-річний місцевий мешканець знову повернувся до злочинної діяльності», — розповів  начальник відділу поліції № 1 Запорізького районного управління поліції Олександр Гордієнко.

            16 грудня біля ринку по вулиці Перемоги оперативники помітили «старого знайомого», який поводив себе підозріло, фотографував на мобільний телефон місцевість, постійно озирався та нервував.  Побачив поліцейських, він намагався втекти, але був затриманий.

            На місце події прибула слідчо-оперативна група територіального підрозділу поліції. Під час особистого огляду фігуранта, правоохоронці виявили упаковку з-під цигарок, в якій знаходились 20 зіп-пакетів з порошкоподібною речовиною (за попередніми даними — психотропна речовина «метамфетамін»), готових до збуту. Також був вилучений мобільний телефон зі знімками місць закладок. Фігуранта було затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України».

            Співробітники слідчо-оперативної групи спільно з кінологом із застосуванням службової собаки, провели огляд місцевості, де зловмисник встиг зробити «закладки» і вилучили ще два згортки із аналогічною речовиною. 

            Всі «знахідки» направлені на дослідження до Запорізького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України. За даним фактом слідчим відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 307 «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів» Кримінального кодексу України.

            Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна. Вирішується питання повідомлення фігуранту про підозру та обрання запобіжного заходу у вигляді арешту. Досудове розслідування триває.

За матеріалами ВК ГУНП у  Запорізькій області. 

Источник