На Херсонщині колишнього поліцейського, а тепер поліцая підозрюють у колабораціонізмі | Події

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури громадянину України заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності.

Слідством встановлено, що у травні 2022 року колишній поліцейський перейшов на бік ворога та почав співпрацювати з представниками окупаційної влади на Херсонщині. В умовах воєнного стану він добровільно пішов «служити» в псевдоправоохоронний орган на посаді «начальника Генического РО ГУ МВД в Херсонской области».

Підозрюваний здійснює загальну організацію роботи незаконно створеного правоохоронного органу, у тому числі прийом та звільнення співробітників, а також забезпечує роботу так званого «відділу визово-паспортной службы» – структурного підрозділу у складі «Генического РО ГУ МВД в Херсонской области», який організовує незаконну та примусову паспортизацію громадян України паспортами держави-агресора.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється  Управлінням СБУ в Херсонській області.

Підозрюваному загрожує покарання – до 15 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з можливою конфіскацією.

За матеріалами Херсонської обласної прокуратури

Источник