Корисні поради щодо того, як зігрітися за допомогою їжі у холодну пору року

Взимку зігрітися допоможуть певні продукти.

Деякі страви і компоненти у нашому харчуванні можуть призвести до збільшення вироблення тепла організмом. А це допоможе у холодну пору року, інформує Ukr.Media.

Спеції і трави

Існують різні спеції на зразок кардамону, куркуми, шафрану, гвоздики, імбиру, часнику, кориці і перцю, у яких є лікувальні властивості. Це антиоксиданти з протизапальною і антибактеріальною дією, які ще й допомагають регулювати температуру тіла. Додавайте дані спеції і трави у свої страви для того, щоб профілактувати застуду і кашель та зміцнити здоров'я дихальних шляхів взимку.

Сухофрукти і горіхи

Обов'язково додайте у щоденний раціон мигдаль, кеш'ю, волоські горіхи, фісташки і фініки. Усі вони мають антимікробні властивості, що допомагають боротися з інфекціями. Сухофрукти забезпечують організм достатньою кількістю поживних речовин і вітамінів протягом сезону. Також вони зміцнюють імунітет і виділяють у організмі достатньо тепла, яке допомагає зігрітися. Сухофрукти також сприяють схудненню і зниженню ризику розвитку хронічних захворювань.

Збалансована дієта

Дуже важливо вживати багату на клітковину і вітаміни їжу — це ключ до добре збалансованої дієти. Вживання овочів на зразок буряка, моркви, шпинату, редису, цибулі, а також коренеплодів сприяє гарному метаболізму і забезпечує достатній рівень енергії у зимовий період. А сир, яйця і риба зміцнюють імунну систему, знижуючи стомлюваність.