Дієтологи розвінчали міф про користь щільного і ситного сніданку

Нове дослідження показало, що ранковий прийом їжі лише незначно впливав на наступні перекушування або розміри порцій.

Дієтологи і прихильники здорового харчування всі ці роки невпинно повторювали: сніданок — найважливіший прийом їжі протягом дня, необхідно поїсти вранці як можна щільніше, щоб зарядитися енергією і не переїдати протягом дня. Проте нова робота австралійських дієтологів ставить це твердження під сумнів, інформує Ukr.Media.

Саме дослідження, яке складалося з 13 етапів, виявилося дуже простим, але надзвичайно ефективним. На кожному з етапів незалежні групи людей пропускали сніданок, а інші навпаки — отримували рясне ранкове харчування. Потім вони вирушали по своїх справах з одним завданням — рахувати кількість їжі, з'їдену за весь день. Як виявилося, ситі учасники експерименту протягом дня в середньому з'їдали на 260 калорій в день більше, ніж ті, які не снідали. Не було відмічено різниці і у відсутності апетиту залежно від кількості з'їденої їжі вранці. Цікаво, що найчастіше саме ті піддослідні, які пропускали ранковий сніданок, швидше втрачали вагу.

За результатами своєї роботи фахівці відзначають, що ранковий прийом їжі не грає великої ролі в розподілі енергії або зниженню ваги. За їх словами, кожна людина індивідуальна, і якщо після пробудження вам лінь готувати, не хочеться щільно снідати, значить організму це просто не потрібно.

Источник