«Дистанційка»: у рівненських школах з 1 вересня буде онлайн навчання (ВІДЕО)

З 1-го вересня у Рівному дистанційне навчання. Міністерство освіти рекомендувало розпочати навчальний рік з дистанційної форми навчання. До офлайн формату школи зможуть перейти лише після повної готовності укриттів. Детальніше про початок навчання у військовий стан дивіться далі у сюжеті.

З першого вересня навчання у школах міста проводитиметься у онлайн форматі. Адже досі триває підготовка укриттів. Та це не єдина причина, чому навчання розпочнеться у дистанційній формі. Ще однією підставою для такого формату освіти є ситуація з небезпекою ракетних ударів у перші дні навчання.

Підготовка укриттів до навчального року затягнулися. Зв’язано це із проблемами закупівлі вентиляційного обладнання. На ринку величезний попит. Навчальні заклади почали масово закупляти обладнання. До того ж були проблеми із постачанням сантехніки. Людмила Радчук каже, що навчання у школах, де будуть готові укриття точно буде в офлайн форматі.

За кордоном перебуває 3600 учнів з Рівного, вони зможуть долучитись до навчального процесу дистанційно. Також вчителі, котрі перебувають поза межами країни матимуть змогу працювати онлайн. Кожен учень Рівного в індивідуальному порядку зможе обрати форму навчання для себе. Постає питання: як ж вчителі будуть працювати і очно і онлайн? Один з варіантів це поділ уроку за часом, до прикладу, 30 хвилин уроку виділятиметься для очного навчання — 15 для онлайн формату.

Перше вересня вже післязавтра. Цьогоріч перший урок для дітей усіх шкіл буде присвячений безпеці та героїзму. Тема уроку:«Ми українці: честь і слава незламним!».