Рівень інфляції в єврозоні оновив рекорд

Рівень інфляції в єврозоні оновив рекорд

Фото: Getty Images Інфляція в єврозоні б’є рекорди

Європейський центральний банк може розглянути питання щодо масштабного підвищення процентної ставки на засіданні наступного тижня.

За підсумками серпня споживчі ціни у 19 країнах єврозони підскочили на 9,1% порівняно із серпнем минулого року. Це новий рекорд, повідомляє Bloomberg у середу, 31 серпня.

«Інфляція в єврозоні прискорилася до чергового історичного максимуму, що посилило аргументи на користь того, щоб Європейський центральний банк (ЄЦБ) розглянув питання щодо масштабного підвищення процентної ставки на засіданні наступного тижня», — йдеться у повідомленні.

Індикатор базової інфляції піднявся до нового максимуму в 4,3%, тому ціновий тиск продовжує набувати ширшого характеру.

«Тепер питання полягає в тому, чи достатньо даних, щоб підштовхнути ЄЦБ до підвищення ставки на 75 базисних пунктів… Таке збільшення вже двічі застосовувалося Федеральною резервною системою, хоча чиновники ЄЦБ застерігають від того, щоб наслідувати цей приклад, оскільки Європа готується до рецесії», — пише агентство.

Нагадаємо, у липні рівень інфляції в єврозоні зріс до 8,9%. Це також був історичний максимум. Цього ж місяця ЄЦБ підвищив відсоткові ставки вперше за 11 років.

Джерело