У Росії почалися маневри Схід-2022 за участю Китаю

У Росії почалися маневри Схід-2022 за участю Китаю

Фото: Скриншот Кораблі Тихоокеанського флоту вже почали розгортання

У стратегічному навчанні Тихоокеанського флоту РФ в Охотському та Японському морях задіяно понад 50 тисяч військовослужбовців.

У Росії розпочалося стратегічне командно-штабне навчання (СКШН) Схід-2022, в якому задіяно понад 50 тисяч військовослужбовців, а також понад 5000 одиниць озброєння та військової техніки. Про це повідомляє Міноборони РФ у четвер, 1 вересня.

За даними відомства, йдеться про «відпрацювання оборонних та наступальних дій» на семи полігонах Східного військового округу, а також в акваторіях та прибережних зонах Охотського та Японського морів. У маневрах беруть участь 140 літальних апаратів, 60 бойових кораблів, катерів та суден забезпечення.

Кораблі Тихоокеанського флоту вже розпочали розгортання у морі. Вирішуються завдання з організації протикорабельної, протиповітряної та протичовнової оборони в Японському морі та на схід від півострова Камчатка.

В акваторії Японського моря угруповання сил Тихоокеанського флоту та військово-морських сил Китаю проведуть спільні практичні дії щодо оборони морських комунікацій та районів морської економічної діяльності, сприяння сухопутним військам на приморському напрямку.

Крім того, відпрацьовуються ураження корабельних угруповань і сил морського десанту противника в далекосхідній острівній зоні та біля півострова Камчатка з проведенням ракетних та артилерійських стрільб.

За навчаннями спостерігають експерти від країн Організації Договору про колективну безпеку (ОДКБ), Шанхайської організації співробітництва (ШОС) та інших держав-партнерів, зокрема Азербайджану, Білорусі, Індії, Казахстану, Киргизії, Монголії, Таджикистану.

Маневри триватимуть до 7 вересня.

Раніше повідомлялося, що Китай відправить війська на навчання до Росії. Тоді в Міноборони КНР заявили, що це «не пов’язано з поточною міжнародною та регіональною ситуацією», очевидно, маючи на увазі повномасштабне вторгнення Росії в Україну.

Джерело